Kecskemét
Látnivalók, nevezetességek, környékbeli helyek

lakónépesség szerint a nyolcadik legnagyobb, közigazgatási terület szerint a hetedik legnagyobb település Magyarországon. Bács-Kiskun megye népességének mintegy 22%-a él Kecskeméten.

A Duna-Tisza közén elhelyezkedő város a kedvező helyi adottságoknak köszönheti a létét. Az ország minden részéből könnyen megközelíthető, Budapesttől autópályán kb. 45 percnyire fekszik.

Kecskemét vendéglátóipari illetve szórakoztató szolgáltató helységei az utóbbi években hatalmas teret foglaltak el a történelmi városközpontban. Napjainkban 127 vendéglátóipari egységgel büszkélkedhet a megyeszékhely. 

Magyarország egyik legjellegzetesebb földrajzi térsége a Duna-Tisza köze. Kecskemét és térségében, valamint a Kiskunsági Nemzeti Park területén számos kirándulási lehetőség várja az ideérkezőket.

Az egykori mezőváros impozáns épületeivel igazi nagyvárossá vált a századfordulóra. Az idelátogatókat Kecskemét belvárosának szecessziós hangulata már az első pillanatban magával ragadja. A történelmi főtér, valamint a további műemlékeink és fontosabb épületeink megtekintése után beigazolódik, hogy egy vonzó és szép városba invitáltuk Önt.

A dél-alföldi régió Magyarország napfényben leggazdagabb része. Megannyi kiapadhatatlan termálkútjának köszönhetően a gyógyulni, felüdülni vágyók „Mekkája” a napfény tájai és városai” – ez mind-mind a Dél-Alföld.

Kecskemét egyike ezeknek a városoknak, Budapesttől és Szegedtől egyenlő távolságra (86 km) található. Termálvize 1987-ben gyógyvíz minősítést kapott.

Nevezetességei

Látnivalói

Hirdetés

Események

Település kereső

Hirdetés