A VMK novemberi Filmklubjának programjai

Veszprém, Veszprém megye
2017. november 06 - 27.

Az Agóra Filmklub berkeiben novemberben igazi nagyágyúk érkeznek: sikeres magyar történelmi dráma, egy újabb remekmű Michael Haneke rendezésében, az idei Arany Pálmás alkotás Cannes-ból, végül pedig egy fergeteges szinkronizált vígjáték Harvey Keitel, Rossy de Palma és Toni Collette közreműködésével.

November 6. (hétfő) 18.00
VMK színházterme

Filmklub
1945

(magyar dráma, 91' 2017)
R.: Török Ferenc
Sz.: Rudolf Péter, Tasnádi Bence, Szabó Kimmel Tamás

 

1945. augusztus 12., 11 óra. Titokzatos szállítmányukkal két fekete ruhás, fekete kalapos idegen zsidó jelenik meg egy magyar falu vasútállomásán. A falu népe az orosz megszállás árnyékában a jegyző fiának esküvőjére készül, de a menyasszony korábbi vőlegénye is hazatér a hadifogságból. Néhány óra alatt minden megváltozik. Feledni akarnak, de most attól félnek, számot kell vetniük azzal, mit is tettek, amikor a falu zsidó lakosságát elhurcolták. Titkok, bűnök, számvetés, szerelem, árulás, szembesítés…  A magyar alkotást több rangos filmfesztiválon díjazták. (Katapult Film)

Korhatár: 12 év
Belépődíj: 800 Ft
Bérlet: 2600 Ft / hónap

VMK-kártyás rendezvény

 

November 13. (hétfő) 18.00
VMK színházterme

Filmklub
Happy end

(feliratos, francia-osztrák-német dráma, 107' 2017)
R.: Michael Haneke
Sz.: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz

A Happy end pillanatkép egy nagypolgári európai család életéből. Anne Laurent a dinasztia motorja, ő az egész családnak otthont adó calais-i kúria és birtok úrnője. Apjától, az egyre inkább leépülő Georges-től nemrég vette át a családi építőipari cég vezetését, és eljegyzésére készülődik egy sikeres brit üzletemberrel. Egy nap azonban minden rosszra fordul. Amikor hirtelen megérkezik a házba öccse, Thomas első házasságából született, 12 éves lánya is, a feszültség tapinthatóvá válik. (Cirko Film)

Korhatár: 16 év
Belépődíj: 800 Ft
Bérlet: 2600 Ft / hónap

VMK-kártyás rendezvény

 

November 20. (hétfő) 18.00
VMK színházterme

Filmklub
A négyzet

(feliratos, svéd dráma, 142' 2017)
R.: Ruben Östlund
Sz.: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West

A sikeres múzeumigazgató, Christian tökéletes életének gépezetébe egyszer csak porszem kerül: egy ügyesen kitervelt átverés révén fényes nappal zsebelik ki egy forgalmas téren. Christian nem hagyja annyiban a dolgot, és bosszúhadjáratra indul a feltételezett tolvajok ellen. Közben egy erőszakos amerikai újságírónővel is bonyolult viszonyba kezd. Komikus, majd egyre abszurdabb és kínosabb helyzetek során kezd szétfoszlani látszólagos magabiztossága és irigylésre méltó élete. A Lavina (2014) rendezőjének új filmje a 2017-es cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmát nyert. (Cirko Film)

Korhatár: 16 év
Belépődíj: 800 Ft
Bérlet: 2600 Ft / hónap

VMK-kártyás rendezvény

 

November 27. (hétfő) 18.00
VMK színházterme

Filmklub
Madame

(szinkronizált, francia vígjáték, 91' 2017)
R.: Amanda Sthers
Sz.: Harvey Keitel, Rossy de Palma, Toni Collette, Michael Smiley

Anne és Bob bízva abban, hogy így talán új színt vihetnek megfásult házasságukba, a romantikus Párizs egy mesés kastélyába költözik. Miközben az első nagyszabású, fényűző vacsorát tervezik, a ház úrnője észreveszi, hogy mindössze tizenhárom teríték van az asztalon, ez pedig rossz ómen. Éppen ezért megkéri a szobalányt, Mariat, hogy erre az estére változzon át egy tehetős spanyol úrnővé, és igyekezzen jó benyomást tenni a többi vendégre. Az alakítás olyan jól sikerül, hogy egy dúsgazdag vendég azonnal beleszeret a kissé ügyetlen ám csupa szív nőbe. (ADS Service)

Korhatár: 12 év
Belépődíj: 800 Ft
Bérlet: 2600 Ft / hónap

VMK-kártyás rendezvény

Forrás: http://veszpreminfo.hu/record/a-vmk-novemberi-filmklubjanak-programjai-1

Hirdetés
Kattints a megtekintéshez!

Program kategóriája

Egyéb

Helyszín

Hely
Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ VMK
Cím
Veszprém, Táborállás park 1.
GPS
47.10641, 17.91360

Elérhetőségek

E-mail
info@veszpremvmk.hu
Exportálás naptárba
Hirdetés