Hogyan működik?

Mit nyújt számodra a Hazai Élmények weboldala?

A látnivalókat és az eseményeket településekhez csatolva láthatod, amelyek címkékkel ellátva és kategóriákba rendezve, térképen is megjeleníthetőek. Lehetőséged van szolgáltatók (szállás-,és vendéglátóhelyek) között is böngészni az oldalon, kiválasztva kirándulásodhoz vagy utazásodhoz a legmegfelelőbbet, melyeket ugyancsak térképen is láthatsz.


Látnivalók és programok feltöltésével vonzóbb célponttá teheted településed, így segítesz másoknak is felfedezni a helyi rejtett értékeket és az érdekes programokat, kiemelésekkel pedig növelheted az odalátogatók számát!

A kedvenc látnivalókat Útikönyvedbe helyezheted, illetve a közelgő eseményeket naptárba mentheted.

Településekhez szerkesztési javaslatot tehetsz, küldhetsz be képeket és leírást, akár több nyelven is.

Szolgáltatóként regisztrálhatod szállás-, vagy vendéglátóhelyedet és lehetőséged van kiemelni. Csalogass kíváncsi turistákat a szállodádba, fogadódba, hogy felejthetetlen kikapcsolódásban legyen részük!

Regisztráció után a következő funkciókat éred el:

  • látnivalókat tölthetsz fel
  • létrehozhatsz eseményeket és szerkesztheted őket
  • kedvenc helyeidet saját útikönyvbe helyezheted
  • kedvenc eseményeidet naptáradba mentheted
  • településekhez szerkesztési javaslatot tehetsz, képet tölthetsz fel


Keress a térképen gyorsan és egyszerűen!

Magyarországi látnivalók térképen Látnivalók keresési eredménye a térképen

A térképes kereső használata nagyban megkönnyíti a látnivalók, programok és szolgáltatók közötti tájékozódást. A térkép mindig az aktuális képernyőmérethez igazodik, a kategóriák kiválasztása után pedig színes térképes jelölők, egyértelmű ikonokkal segítik az eligazodást a találatok között. A térkép nézetén belül több térképréteg közül is választhatunk, amely azért előnyös, mert mindegyik térkép más és más funkcionalitásában válik hasznára a látogatónak (pl. turistatérkép, domborzati térkép).

Magyarország látnivalói térképes kereső: látnivaló részletei Látnivaló részletek

Lásd át a nyitvatartásokat!

A nyitvatartás mindenhol egységesen, áttekinthetően és elkülönítve jelenik meg a helyeknél, és bővítettük egy olyan funkcióval, ami egyből kijelzi a hely neve alatt, hogy éppen nyitva, vagy zárva van-e.

Szezonokra bontott nyitvatartásokat kezelünk, hiszen a turizmusra épülő helyeknél gyakran előfordul, hogy az év különböző szakaszaiban más nyitvatartással rendelkeznek.


Hogyan gyűjthetem össze a látnivalókat ahova ellátogatnék?

Gyűjtenéd a látnivalókat, ahova később szívesen ellátogatnál? Kedvenc helyeidet Útikönyvbe mentheted, csoportosíthatod aszerint, ahogy Neked tetszik.

Útikönyv lista

Útikönyv nézet

Egy adott látnivalónál, a térkép alatt találod az "Útikönyvbe helyez" gombot, erre kattintva mentheted el a helyet, és itt tudsz új Útikönyvet is létrehozni.

Látnivaló útikönyvbe helyezése


Hogyan menthetem az eseményeket naptárba?

Gyűjtenéd az eseményeket, amelyeken később szívesen részt vennél? Lehetőséged van kedvenc eseményeidet az általad használt naptárba menteni. Az exportálási funkció egy adott eseménynél alul, az "Exportálás naptárba" gombra kattintva érhető el ".ics" formátumban, amelyet a következők támogatnak: Google-naptár (Gmail levelezőrendszerben), Microsoft Outlook (Windows operációs rendszerben); Android, iOS és Windows Phone mobil operációs rendszerek naptárai.


Szerkeszd az általad ismert települések tartalmát, hogy mások is megismerhessék!

Egy település saját oldalát a főoldalon a kereső sávból, vagy az oldalon böngészve egy település nevére kattintva érheted el. A település oldalán pedig a térkép fölötti "Szerkesztési javaslat" gombra kattintva adhatsz meg leírást (több nyelven is) és képeket a településhez.


Mire jók a címkék (tag-ek)?

Szeretnél hatékonyan keresni a weboldalon? A címkék lehetővé teszik ezt számodra!

Segítségükkel célzottan és lényegre törően tudsz keresni az oldalon, így lerövidül a keresésre fordított idő. Funkciójuk, hogy látnivalókhoz vagy eseményekhez olyan címkéket kapcsolhatunk, amiket érdemes megemlíteni, ami jellemző rájuk (pl.: egy strandnál kimagasló szolgáltatások: ingyenes parkolás, vízibicikli, értékmegőrzés, wifi). Az ünnepek neveit is címkék alapján rendszerezzük, így kereshetőek kifejezetten pl. az Adventi programok, akár az egész országban.

Az összes címkét folyamatos ellenőrzés alatt tartjuk, így kizárjuk azt, hogy egy adott címkéből több hasonló, vagy szinonima jöhessen létre. Előnyük még, hogy a tag-eket angolra és németre is lefordítjuk, így ha egy adott látnivalóhoz vagy eseményhez nem tartozna idegen nyelvű leírás, a külföldi látogatók a címkék alapján - saját nyelvükön - információhoz tudnak jutni.Amennyiben Szolgáltatóként (szállás-, vagy vendéglátóhelyként) regisztrálsz, a következő funkciók hasznosak számodra:

  • menedzselheted szolgáltatásaidat
  • feltöltheted szállás, -vagy vendéglátóhelyedet, amit akár a Facebook oldaladról is beimportálhatsz
  • szolgáltatásod bármikor szerkesztheted
  • látnivalók feltöltésével pontokat gyűjthetsz, amiket kiemelésekre válthatsz (ezeket saját magad kezelheted)
  • kiemelésekkel növelheted szolgáltatásod vagy látnivalód népszerűségét és az eseményeid látogatottságát


Extra funkciók csak Neked, amiket csak nálunk találsz meg!

Ments el esemény sablonokat!

Ha ismétlődő eseményeket szervezel, használd ezt a funkciót, ami megkönnyíti a heti rendszerességgel való feltöltéseket! A sablonban szereplő adatok, egy új esemény létrehozásakor az esemény szerkesztőbe automatikusan átmásolódnak. A beírt adatokat természetesen bármikor módosíthatod. A funkció a Műveletek menüpont alatt érhető el.

Vegyél birtokba helyeket!

Ha megtalálod az általad üzemeltetett helyet, látnivalót a weboldalon, akkor ragadd meg az alkalmat és tedd a sajátodévá, hogy attól kezdve csak Te tudd menedzselni mindig friss és pontos adatokkal! Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!


Mire jók a BónuszPontok?

Amennyiben szolgáltatóként regisztráltál, úgy kapsz lehetőséget a BónuszPontok gyűjtésére. Látnivalók feltöltésének jóváhagyása esetén juthatsz hozzájuk, így látnivalónként maximum 30 pont szerezhető. A kapott pontok száma attól függ, hogy az általad beküldött információk mennyire pontosak, frissek és használhatóak. Csak közvetlen (hely saját weboldala), ingyenes (wikipédia) vagy saját forrásodból származó szöveget és képet fogadunk el, amit a hely feltöltésekor meg kell jelölnöd. A Profilodnál mindig láthatod aktuális pontjaid számát. A BónuszPontok nem átruházhatók, ajándékba nem adhatók, készpénzre nem válthatók.

Mire használhatom fel őket?

• Kiemeléseket ingyenesen vehetsz igénybe (helyre, eseményre, szállás-,és/vagy vendéglátóhelyre vonatkozóan).

• Szolgáltatásodat ingyenesen töltheted fel


Hogyan tudok kiemelni az oldalon?

Kiemelheted kedvenc vagy saját látnivalóidat, eseményeidet, hiszen így sokkal könnyebben és gyorsabban kerülsz a látogatók szeme elé! Lehetőség van megjelenni a főoldalon (nagy és kis slider-ben), egy adott település oldalán, hely kategória oldalon (pl.: arborétumoknál), esemény kategória oldalon (pl.: gasztronómiai kategóriában). A főoldalon a nagy slider-ben lehetőség van saját tervezésű megjelenéssel kiemelni. A kiemelés ára nem tartalmazza a plakát vagy grafika elkészítését.

A kiemelések létrehozása a Műveletek menüpont alatt érhető el. A kiemelések megjelenésének sorrendjét az igények beérkezésének ideje határozza meg.

Kérjük, csak olyan képet, plakátot, vagy grafikát tölts fel, ami jogtiszta, saját, vagy szabadon használható; jó minőségű, ízléses és illeszkedik az oldal stílusához, hiszen egy igényes, jó megjelenésű kiemelés felér egy jó reklámmal!Település kereső