Díszmadár és kisállatpark

Zákányszék, Csongrád megye

Az elsőként megnyitott hazai díszmadárparkban az aprócska pintyektől, színes papagájokon, ritka fácánféléken, pávákon át az ausztrál futómadarakig több mint nyolcvan egzotikus madárfajból, tucatnyi egyéb állatfajból álló gyűjtemény várja az érdeklődőket.

A hozzávetőleg 1 órás szakvezetés alapszolgáltatás, mely a 600-, illetve 950Ft-os belépőjegyekben benne foglalt. A viszonylag kicsi, 1.400m2 területen elhelyezkedő állatpark főként 20-25 fő alatti kisebb csoportok, családok, baráti társaságok számra optimális, szakmai bemutatóval kombinált családias hangulatú program. A vendég törpenyulat simogathat, papagájt, mókust etethet. A beszélő papagájok vokális produktuma ritka attrakció, mely a csendben figyelő látogatónak jutalma, a zajosan körbevonulóval szemben.

Akinek kevés az, az egy-két óra, amit látogatóink általában a kert felfedezésével töltenek, annak lehetőséget kínálunk a település környékének megtekintésére turisztikai programok szervezésével. Lovasfogat túrákkal kötjük össze a madárpark látogatást, tanösvények felfedezését, tanyamúzeumot és bivalyrezervátumot. Nyitva tartás hétfő-vasárnap(ünnepnapokon is) 9-16.00-ig, kedd szünnap.

Mivel nyáron meghosszabbított a nyitvatartási idő, illetve a téli fagyok idején a nyitott papagájröpdék üresek, ezért télen és a megadott látogatási időn túl érdemes előzetesen telefonon, vagy emailben bejelentkezni. Lovasprogramokra legalább előző nap ajánlott felíratkozni.

Hirdetés

Település kereső

Hirdetés