Méz Múzeum

Vizsoly, Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A látnivalók sokszínűségét gazdagítja a 2005-ben megálmodott és 2013 óta működő Mézmúzeum, mely bepillantást nyújt a méhészet gyönyörű világába, és aktív kikapcsolódást kínál a látogatóknak.

A méhészet csodálatos világ. Világuk komplexitása, rendkívül összetett és érzékeny közösségeik, a környezet közötti összhang és egymásrautaltságuk lenyűgöző. Ezt érzékelhetik mindazok, akik ellátogatnak a Vizsolyi Mézmúzeumba, ahol testközelből barátságba kerülhetnek ezzel az utánozhatatlan világgal.

A Vizsolyi Mézmúzeumba betérők nem csupán kóstolhatnak, hanem megismerkedhetnek a méhészkedés történetével, a méhészet alapjaival, kipróbálhatják a szakma alapfogásait, s akár saját mézet is „pörgethetnek”.

Jóleső érzés, hogy ma a Vizsolyba érkezők és itt megpihenők gyakran keresik fel a mézmúzeumot, egyre több iskolai- és felnőtt turisztikai csoport látogat hozzám.

Megkóstolhatja majd a méhek és az ember együttműködésének „csodáit”, majd fény derül arra, hogy a tavaly megkezdett, Magyarország első apiterápiás – a méhek termékeinek gyógyító célú felhasználására alapuló – vendégházát mikor és hogyan próbálhatják ki!

Hirdetés

Helyek a közelben

Boldogkő vára

A Boldogkőváralja község felett emelkedő ovális alakú andezittufa hegy tetején az... Tovább

Gibárti Vízierőmű

Gibárt Encstől 3 km-re keletre, Encs és Abaújkér közt található. A Gibárti Vízerőm... Tovább

Regéci vár

A Regéci Vár története Szerző: Giber Mihály és Simon Zoltán A vár létezésére Aba Amad... Tovább

Amadé-vár

Az Amadé-vár romjai a Zempléni-hegységben, Gönc külterületén, a Nagy-Amadé hegy sasbérce... Tovább

Település kereső

Hirdetés