Szendehely-Katalinpusztai Kirándulóközpont

Szendehely, Nógrád megye

A Szendehely-Katalinpusztán megvalósult ökoturisztikai látogatóközpont színvonalas épített környezetben, a természet közelében, hozzáértő szakemberek segítségével biztosít tartalmas időtöltést minden látogatónak.

A látogatóközpontot az azt körülölelő bemutatókert teszi teljessé. Az erdészeti bemutató mellett vizes a élőhelyet, vagy akár az ország vadon élő állatait vizsgálhatják testközelből a látogatók. Az erdő sokrétű szolgáltatásaira hívja fel a figyelmet a különlegességnek számító méhészeti bemutató. Az épületek mellett létrejött az erdei sportpálya és a kisebbeknek tervezett erdei játszótér, a tölgyfa szerkezetét és működését bemutató modell valamint a szabadtéri foglalkoztatók, amelyek szintén tartalmas kültéri programok színterei lehetnek. A projekt megvalósításához kapcsolódó út- és parkoló építés, akadálymentesítés és növénytelepítés pedig a látogatók komfortérzetét növelik.

Szendehely-Katalinpuszta a Börzsöny és a Cserhát kapuja. Budapestről, a fővárosi agglomeráció észak-keleti részéből, de az M0-ás körgyűrűnek köszönhetően szinte az egész ország területéről gyorsan és egyszerűen elérhető.

A meglévő tanösvények közelében épült a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola, ami egy olyan erdő és természetismereti látogatóközpont, amely kiállító-, foglalkoztató- és előadótermet, vadasparkot, erdei játszóteret, valamint „erdei teázót” szálláshelyeket, éttermet, erdei ajándékboltot foglal magában. Ezek révén egy olyan, a környéken egyedi, európai színvonalú tér jött létre, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen időjárási körülmények között fogadhassa látogatóit. Az ide érkezők teljes körű felvilágosítást kaphatnak a környék látnivalóiról és kikapcsolódási lehetőségeiről is.

Nyitvatartás

A nyitvatartási idők tájékoztató jellegűek, kérjük hogy az aktuális nyitvatartásért minden esetben keressék fel közvetlenül a szolgáltatót.

Egész évben
hétfő: 09:00 - 17:00
kedd: 09:00 - 17:00
szerda: 09:00 - 17:00
csütörtök: 09:00 - 17:00
péntek: 09:00 - 17:00
szombat: 09:00 - 19:00
vasárnap: 09:00 - 19:00

Helyek a közelben

Gokart Sport Vác

Cégünk 1999-ben alakult. A megalakulásuk gondolata egy baráti motorozás során merült fel... Tovább

Zsitvay-kilátó

A 377 m magas Nagy-Villám tetején a Magyar Turista Szövetség fennállásának 20... Tovább

Visegrádi Bobpálya

Visegrádon a Nagyvillám-Kilátó mellett 2 bobpálya kanyarog a hegyoldalban. 1991 óta... Tovább

Település kereső