Mini Magyarország makettpark

Szarvas, Békés megye

A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani közepén, Szarvason, hazánk egyetlen interaktív makettparkjában történelmünk megelevenedik: több mint félszáz épített csoda, vasút- és hajómakett minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható itt egy helyen. A Körösök szívében festői környezetben, hazánk legnagyobb arborétumában, a Szarvasi Arborétumban a látogatók felfedezhetik és soha nem látott perspektívából ismerhetik meg Magyarország történelmi jelentőségű épületeinek, hajóinak, vonatainak kicsinyített másait.

A két hektáron elterülő Mini Magyarország minden korosztályt kalandra hív: interaktív makettekkel, gombnyomással indítható, mini alagutakon, hidakon, viaduktokon átkelő vasút makettekkel, a mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlásokkal, gőzhajókkal, gombnyomásra megszólaló, hangzó épületekkel a legkisebbektől a nyugdíjas korosztályig, családoknak, baráti társaságoknak, osztályoknak, nyugdíjas kluboknak egyaránt különleges élmény. Hazánk egyetlen interaktív makettparkjában, a szarvasi Mini Magyarországban a kisvonatok hazánk leghosszabb szabadtéri vasút-makett pályáján robognak olyan jeles állomásokat érintve, mint a Zombori vagy a Kétegyházi vasútállomás.

A Szarvasi Arborétum kínálta interaktív élmények mellett a történelmi Magyarország közepén, a szarvasi Mini Magyarországban néhány óra alatt nem csak Magyarországot, de Erdélyt és a határon túli területeket is bebarangolhatjuk. Az épületek elhelyezése a szarvasi Magyarországban a földrajzi elhelyezkedést követi, felülnézetből kirajzolódik az országhatár és a határon túli területek alakja is. A mini országjárás során utunk többek között olyan nevezetességek mellett vezet el, mint a kecskeméti Cifrapalota, a pécsi dzsámi, vagy a budapesti Hősök tere makettje, miközben kipróbálhatjuk a tihanyi visszhangot miniben, meghallgathatjuk a budapesti Operaházból megszólaló klasszikus Melis György áriát.


Tájékoztatjuk a Mini Magyarország Makettpark látogatóit, hogy a makettpark az év minden napján, változatlan nyitva tartással üzemel. A vonat és hajó makettek április 1. és szeptember 30. között 08.00-19.00-ig, októberben 1. és 31. között 08.00-18.00-ig közlekednek. A hajó és vonat makettek esős időben és a téli időszakban (november 1. és március 31. között) az időjárási viszonyoknak megfelelően üzemelnek, illetve csoportos látogatás esetén előzetes bejelentkezés során egyeztetve.

Nyitvatartás

A nyitvatartási idők tájékoztató jellegűek, kérjük hogy az aktuális nyitvatartásért minden esetben keressék fel közvetlenül a szolgáltatót.

Egész évben
hétfő: 08:00 - 16:00
kedd: 08:00 - 16:00
szerda: 08:00 - 16:00
csütörtök: 08:00 - 16:00
péntek: 08:00 - 16:00
szombat: 08:00 - 16:00
vasárnap: 08:00 - 16:00
Megjegyzés a nyitvatartáshoz:

Nyitva minden nap sötétedésig. Jegykiadás maximum 18.00-ig!

Helyek a közelben

Szarvasi Arborétum (Pepi-kert)

Az intézmény ma öt fás gyűjteményt gondoz 82 ha területen. További feladata az oktatás... Tovább

Katalin II. sétahajó

A 2015-ben 30 éve üzemelő Katalin II. Sétahajó, Szarvason, a Dél-alföldi régió szívében... Tovább

Történelmi Magyarország közepe

A történelmi Magyarország mértani középpontját Mihálfi József, szarvasi evangélikus... Tovább

Bolza kastély

A Bolza család olasz eredetű, házasság révén került Magyarországra, még a 18.században... Tovább

Szárazmalom

A szarvasi az ország egyetlen ma is működő szárazmalma, Magyarországon a XIX. század... Tovább

Település kereső