Annafürdő parkerdő

Lengyel, Baranya megye

Annafürdő a Tolnai-hegyhát déli részén, az egykori Apponyi grófok kedvelt üdülőhelyén, Lengyel község szélén helyezkedik el gyönyörű festői környezetben, a természet lágy ölén. Remek lehetőséget nyújt üdítő sétákhoz vagy egy családi kiránduláshoz. Bikaltól mindössze 22-km, Mágocs- Nagyhajmás- Mekényes- Lengyel útvonalon (kb. 25 perc).

A közel 100 hektáros, természetszerű erdőgazdálkodási módszerrel kezelt parkerdő közepén, öreg bükkfák tövében ered az Annaforrás, mely a Kőris-völgyi patakot és azon keresztül az erdővel körülvett pihenőtó természetes vízellátását biztosítja. A forrás körüli régi épületek felújításával és a parkerdei közjóléti berendezések létrehozásával ökoturisztikai fejlesztések sora valósult meg a közelmúltban, így jött létre a Turisztikai és Természetismereti Központ, mely hamar a turisták és a kiránduló csoportok kedvelt úti céljává vált.


A parkerdőben horgászati és csónakázási lehetőség, bicikli-kölcsönzés, vadaspark, tanösvények, szabadtéri kemence, grillező- és tűzrakó hely, kilátó (Sasfészek- kilátó és lombkorona tanösvény), erdei pihenők, erdei büfé, interaktív játszva-oktató eszközök segítik a szabadidő hasznos eltöltését.


A helyszínen a parkolás díjköteles, 600 Ft/személyautó.

Hirdetés

Helyek a közelben

Középkori Élménybirtok

Falu: Az Élménybirtok főbejáratán történő átkelés egyfajta átszellemülés is, felkészülés... Tovább

Település kereső

Hirdetés