Deseda tó

Kaposvártól északra található Magyarország leghosszabb mesterséges tava, a Deseda. Partszakaszai: Toponár, Somogyaszaló, Magyaregres, Kaposfüred.

A tó erdővel, mezővel tarkított környezete a kirándulóknak és a vízi sportok szerelmeseinek egyaránt kellemes időtöltést nyújt. A Toponárhoz közeli részt főként a fiatalok, a sportolást és a strandolást kedvelők látogatják, míg a Kaposfüredet, Magyaregrest és Somogyaszalót érintő partszakasz a csendet, nyugalmat keresők pihenőhelye. A Desedát teljes egészében körbe veszik változatos túrautak, melyek járhatók kerékpárral is.A tó mellett található a Desedai Arborétum és a Gombás Parkerdő is.Hidegebb teleken a tavat ellepi a korcsolyázó emberek hada. Főként a 67-es főút hídja és az arborétum közötti területre koncentrálnak, a kedvező feltételek miatt.
Megközelítés: A tó több irányból megközelíthető. Kaposvár irányából érkezve a Toponári városrészben a "Vízi sporttelep" táblát követve juthatunk a tó keleti partjára. Kaposfüreden a templomnál kell leténi a főútról, ahonnét murvás út visz a vízpartra. A 67. számú főút Somogyaszaló előtt áthalad a tó északi részén.
Hirdetés

Helyek a közelben

Desedai Arborétum

A Deseda, Magyarország leghosszabb mesterséges tava, Kaposvártól északra található. Az... Tovább

Település kereső

Hirdetés