Kemenes Vulkán Park

Celldömölk, Vas megye

Modern tudományos, interaktív bemutatóhely a Ság-hegy lábánál.

A vulkáni folyamatok végigkísérték Földünk négy és fél milliárd éves történetét. Befolyásolták felszínének alakulását, hatottak élővilágára, ugyanakkor sok esetben segítették és ma is segítik az ember boldogulását: könnyen hasznosítható kőzeteket, ásványokat, termékeny talajt és megújuló energiákat köszönhetünk nekik. A történelem pusztító vulkánkitöréseiben tíz- meg tízezrek vesztek oda, ugyanakkor ma is milliók élnek a tűzhányók adta javakkal.

A celldömölki Vulkánház közelebb hozza és segít megérteni a tűzhányók működését.

A vulkánosság jelenségeivel ismertet meg. Interaktív eszközök segítségével előidézhetők és megszemlélhetők egyszerű, de látványos robbanásos kitörések, a vulkáni kráter épülése és pusztulása. Kicsiknek és nagyoknak is kézzelfogható élményeket kínál a freatomagmás hamuszórás és a gejzírkitörés működtethető modellje, az asztali földrengés-szimulátor és a vállalkozó kedvűek által akár fel is próbálhatják a vulkánkutató szkafandert.

Felfedezőterem, Tűzhányóterem, Naprendszer-terem, Szimulációs terem, Vulkán Színház, Kárpát-medence 3D terem és a Sághegy-terem nyújt felejthetelen élményt.


Előtte padok, asztalok, autóparkoló és a celldömölki vasútállomástól közlekedő 1-es helyijárati busz megállója (viteldíj 150 Ft).

A látogatásra legalább két órát érdemes szánni.


Belépőjegyekről tájékozódjon a látogatóközpont honlapján!

Nyitvatartás

Március 11. - Október 31.
hétfő: -
kedd: 10:00 - 18:00
szerda: 10:00 - 18:00
csütörtök: 10:00 - 18:00
péntek: 10:00 - 18:00
szombat: 10:00 - 18:00
vasárnap: 10:00 - 18:00
Hirdetés

Település kereső

Hirdetés